domingo, 4 de octubre de 2015

Autobiografia

                                                        Autobiografia


Quines llengües saps? Castellà, Valencià, Anglés i un poc de francés.
·       Quan les has après?Com les has après? Castellà: Desde naixer fins ara perque jo visc a Espanya i tots parlen espanyol. Anglés: Des de xicoteta, perque mon pare es anglés i sempre m'ha parlat en anglés. Valencià: Des de que vaig al colegi.
·       Quin nivell tens en cada llengua? Castellà i anglés molt bo, valencià regular i francés baix.
·      Quines llengües es parlen en la teua família? Si parlen diferents llengües, per quin motiu? Castellà i anglés, diferents perquè els meus pares son de diferents països.
·       Quines llengües sents parlar més sovint? On les sents? El castellà i l'anglés. El castellà a casa i al carrer i l'anglés amb mon pare.
·       Quines utilitzes i en quin moment? El castellà sempre i l'anglés amb mon pare, quan vaig a Anglaterra í a l'estranger.
·       Coneixes a gent que parle altres llengües? Qui són? Com et comuniques amb ells? La meua companya Simona sap búlgar, em comunique amb ella en castellà perque ho parla perféctament. Els meus veïns, la mare es francessa i els xicots son bilingües i parle amb ells en castellà perquè ho sapien hablar perfectament.
·       Quines expressions t’agraden de les llengües que coneixes? Castellà: ¡Olé! ¡Vamos! Valencià: A fer la mà! Anglés: Come on!  Ok.   Francés: Allez!
·       Quines són més fàcils i quines més difícils? Per què? El castellà i l'anglés em sembla molt fàcil perquè son les meus llengües maternes, em valencià em costa molt més, i el francés el que més perquè només porte dos anys aprenent-ho i només en l'institut per això nose quasi francés.
·      Et sembla interessant aprendre llengües? Em sembla una de les coses mes importants, perque amb aquestes et pots comunicar amb molt més gent, per exemple: Saber anglés és una cosa básica, perque al pais que vages, si no saps el idioma del pais et pots comunicar amb l'anglés. Hi ha personas que ho sapien  perfectament i hi ha altres que no, però més o menys et pots comunicar.
·       Quines t'interessaria més aprendre? Per què? El italiano i el francés però ben parlat.

·       Com creus que es pot aprendre millor una llengua? Per què?  Escoltant i viatjar al país on es parla la llengua.

·       Quins trucs o estratègies t’han anat bé quan has après una llengua?

·       Quines experiències tens com a aprenent de llengües? Que he anat a França d'intercambi. I allí parlava tot el temps en francés.

·    Tens algun prejudici lingüístic com creure que hi ha llengües més fàcils o més difícils, més o menys importants o útils, superiors i inferiors, etc.? Crec que en general totes les llengües son importants, però per a mi si que hi ha llengües més importants i menys, segons les persones que parlen l'idioma en tot el món. El més important està clar que és l´angles a part que es parla en Anglaterra, Austràlia i en els Estats Units uns dels països més habitats. I depen en que països es parla, per exemple: L'anglés es parla en diferents països, el Castellà a Espanya i tota Sud Amèrica (menys Brazil) el francés a França i molts païssos de Àfrica. No obstant això,  altres llengües sols es parla en un sol país, per exemple: Rumano, alemany, ucraïnés, búlgar, italià, grec...
·       Saps que hi ha un Dia Europeu de les llengües? Quan se celebra i com? Com proposaries que se celebrara a l’Institut?
 Si, es celebra el 26 de septembre. Els objectius d’aquest Dia europeu són: recordar al públic la importància de l’aprenentatge de llengües i la diversitat lingüística per incrementar el plurilingüisme i l’enteniment intercultural; promoure la riquesa lingüística i cultural europea; i promoure l’aprenentatge permanent de llengües.






2 comentarios:

  1. Alicia, la informació està bé però has de redactar la teua biografia, és a dir, que ho has de contar en forma d'història.

    ResponderEliminar
  2. FES CAS A LES INDICACIONS.
    QUAN LES SEGUISQUES ET CORREGIRÉ L'ACTIVITAT

    ResponderEliminar