martes, 3 de mayo de 2016

Gaseta valenciana

Crítica:  Informeu-vos del que va ser la misogínia a l'edat Mitjana i prepareu un debat sobre la misogínia entre Isabel de Villena i Jaume Roig, on cadascú defense la seua postura amb arguments.

Jaume Roig
  -Les dones son reencarnacions d’Eva,  la primera pecadora. Les dones son  la porta del dimoni, la patrona de la perversitat. La procreació és un mal necessari i per això el matrimoni s’accepta, tot i que amb desgana: ‘Millor casar-se que cremar-se’ solen dir.
Per als pares de l’església, sols la virginitat pot realment desintoxicar el sexe femení. 

Isabel de Villena
- Les dones tenim molta importància en aquesta vida, per exemple: Tu estas aquí per una dona.

Jaume Roig
 -La dona ha de parir fills, i el seu èxit en aquesta funció és la mesura de la seua utilitat. Si fracasses ja perquè ets estèril o perquè només partes filles, te que ser repudiada i tornada a casa dels seus pares o col·locada en un convent.

Isabel de Villena
-Hui en dia les dones no pdem fer moltes coses perquè els homes no ens el permeteixen.

  Jaume Roig
 -No te cap defensa legal, ni se li permet estar sense marit durant molt de temps; el repudi era seguit d’un nou casament tan aviat com es trobava el marit adequat. En cas d'adulteri provat, el marit podia matar la dona i la llei no ho considerava delicte. 
 Menors d’edat durant tota l’edat mitjana, ja que sempre es trobaven sota la custòdia oficial d’un home. La dona que heretava un feu, per exemple, era un instrument del seu marit, que de fet el controlava.

No hay comentarios:

Publicar un comentario