jueves, 18 de febrero de 2016

l'ARGUMENT

  L'ACOLLIDA DE REFUGIATS

El tema del que vaig a parlar és l'acollida de refugiats.

Jo estic a favor d'aquest fet, em sembla molt trist el que està pasant a Europa i la forma en la que estan actuant els països que rebren a aquestes persones.
 

Aquesta guerra a Siria e Iran està afectant molt a tota Europa, els habitants d'aquestos països escapen.

Potser que algunes persones estiguen en contra ja que a Europa tenim un nivell de benestar alt que pot baixar si hem de compartir els nostres recursos amb gent que ve de fora.  També s'han donat casos de refugiats que han delinquit. I molta gent relaciona refugiats amb problemes.

Si hi ha gent que no comparteix la meua opinió li recomanaria posar-se en la pell dels refugiats ja que ha de ser dur escapar del teu pais que està en guerra i creuar el mar amb un vaixell precari i sense seguretat i amb moltes persones més (persones majors, amb cadires de rodes, dones embarassades i molts xiquets) per a que després no sigues benvingut a un país que està econòmicament millor que el teu que està en guerra.

 
  • Usa els verbs anteriors per manifestar la teva opinió sobre els temes següents:
a) Els amics
Els amics ho son tot, son com la teua familia, els que estan ahí en tots els moments, en els feliços i en els tristos. En els feliços et fan reir sense poder pararb) la roba c) la música 
  • Fixa’t en les afirmacions i opinions següents:
a) Digues què et sembla cada afirmació i aporta raons que defensen les teves opinions. 
b) Tria tres afirmacions i escriu un text seguint les estructures de com s’expressen les opinions. Aquestes afirmacions i opinions es van emetre en un projecte anomenat “La ciutat dels infants”, en el qual nens de diferents ciutats d’Itàlia presentaven propostes i participaven en els consells municipals. Llegeix-les i fes les activitats:
- Per ser feliç cal que siguem dos o tres. 
- Els nens haurien de tenir el mateix espai per a jugar que tenen els adults per aparcar els cotxes. 
- M’agradaria un camp de futbol sense entrenador. 

- La bicicleta és més democràtica que no el cotxe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario